Доступність посилання

ТОП новини

Янукович замінив командувача Збройних сил


Юрій Ільїн
Юрій Ільїн
Президент Віктор Янукович призначив сьогодні новим начальником Генерального штабу, головнокомандувачем Збройних сил адмірала Юрія Ільїна, дотепер командувача Військово-морських сил. Іншим указом він звільнений із попередньої посади.

Дотеперішнього чільного військовика, генерал-полковника Володимира Заману, президент звільнив із цієї посади і призначив його натомість заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони.

Сьогодні Міністерство оборони оприлюднило заяву, що Збройні сили залучаються й отримують вельми широкі повноваження в рамках антитерористичної операції, яку раніше оголосила на всій території України Служба безпеки.

СБУ, однак, без пояснень зняла ту заяву з сайту і невдовзі замінила її на іншу, де йдеться тільки про початок підготовки до проведення на території України антитерористичної операції.

Опозиція вважає цей крок, що передбачає особливо розширені повноваження силових структур, по суті аналогічним до запровадження надзвичайного стану, який необхідно затверджувати в парламенті і для якого владі вочевидь не вистачить голосів.
XS
SM
MD
LG