Доступність посилання

ТОП новини

Голова КМДА Макеєнко вийшов із Партії регіонів


Голова Київської міської держадміністрації Володимир Макеєнко заявив про вихід із Партії регіонів. Відповідне його звернення до президента Віктора Януковича оприлюднили на сайті КМДА.

«Події, що відбуваються сьогодні у столиці України – це трагедія всього українського народу. Я відповідально повідомляю, що готовий зробити все можливе для припинення братовбивства та кровопролиття в серці України – на майдані Незалежності. Людське життя має бути найвищою цінністю в нашій державі і ніщо не може суперечити цьому принципу».

«У підтвердження своїх слів, я прийняв рішення вийти з лав Партії регіонів та взяти особисту відповідальність за життєдіяльність міста Києва. Так склалася моя доля, що в цей тяжкий час на мене покладена величезна відповідальність за кожного киянина. Ми маємо керуватися тільки інтересами народу, це єдиний шанс зберегти життя людей. Жодна влада не варта людських жертв. Жоден олігарх не загинув, жоден політик не загинув, я як керівник Київської адміністрації займаюсь похованням десятків простих людей», – наголошує Макеєнко.

Він запропонував кожному народному депутату незалежно від партійного квитка «стати живим ланцюгом між громадянами України в формі та громадянами України в цивільному одязі, заради припинення бойових дій та кровопролиття».

«Моя найвища мета – зберегти людські життя українців. Я буду виконувати обов’язки голови Київської Міської Державної адміністрації до тих пір, поки мені довіряє народ України», – сказав Макеєнко.

Водночас, Катерина Баранова, керівник управління забезпечення і доступу до публічної інформації КМДА заявила Радіо Свобода, що Макеєнко дав доручення провести перевірку в метро. І якщо ситуація з безпекою там нормальна, то його відкриють вже сьогодні.
XS
SM
MD
LG