Доступність посилання

ТОП новини

ЄС запроваджує санкції за неймовірне використання сили − Ромпей


Вбиті силовиками учасники протесту проти режиму Януковича, 20 лютого 2014 року
Вбиті силовиками учасники протесту проти режиму Януковича, 20 лютого 2014 року
Європейський союз вирішив запровадити візові та фінансові санкції проти винних у застосуванні неймовірного насильства в Україні.

Про це заявили керівники Євросоюзу під час зустрічі у Брюсселі, яку транслювали в ефірі «Громадського телебачення».

Президент Європейської Ради Герман Ван Ромпей заявив, що у ЄС є консенсус щодо необхідності покарати винних у смертях людей в Україні. За його словами, мають бути використані можливі і неможливі засоби, щоб примусити до діалогу всі сторони конфлікту в Києві.

«Ми маємо зрозуміти, які механізми будуть дієвими. Ми запроваджуємо візові санкції за неймовірне використання сили – це одна відповідь. Інша відповідь – фінансова», − заявив Ромпей.

Він вважає, що в Україні слід обрати нового президента і новий парламент.

Зі свого боку, глава Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу заявив, що головним завданням зараз є деескалація конфлікту в Україні.

«Ми не можемо забути трагічні смерті останніх днів. Саме тому міністри зібрались, щоб запровадити санкції щодо тих, хто відповідає за насильство», − завив Баррозу.

Як уточнив депутат від «Батьківщини» Григорій Немиря, економічні санкції торкнуться тих представників бізнесу, які досі підтримують режим, який порушує права людини. Політичний блок санкцій має торкнутись депутатів і керівників адміністрації президента, які мають стосунок до ухвалення законів 16 січня й силових акцій в останні дні.

Водночас, засідання міністрів закордонних справ країн ЄС. на якому обговорюють .санкції щодо України, ще триває. І остаточне рішення офіційно ще не оголошене
XS
SM
MD
LG