Доступність посилання

ТОП новини

Меркель і Камерон обговорюють Україну з Путіним


Канцлер Німеччини Анґела Меркель і прем’єр-міністр Великої Британії Дейвід Камерон обговорили сьогодні становище в Україні з президентом Росії Володимиром Путіним, повідомила прес-служба Кремля.

За версією Москви, «було висловлено надзвичайну стурбованість різким загостренням збройного протистояння в Україні, що сталося з вини радикального крила опозиції».

Путін, мовиться в цьому повідомленні, «акцентував на тому, що надзвичайно важливо негайно припинити кровопролиття, необхідно вжити термінових заходів для стабілізації становища і припинення екстремістських і терористичних вилазок».

Як відреагували на ці слова Меркель і Камерон, Кремль не повідомив.

Німецька і британська сторони теж наразі не подавали своїх повідомлень про ці розмови.

Учора Путін уже теж розмовляв із Меркель телефоном, і тоді, як заявила офіційна Москва, «наголосив на важливості того, щоб західні країни відмовилися від звинувачувального ухилу щодо державного керівництва України, і на важливості різкого засудження опозиційних сил, що винні в організації протиправних екстремістських і терористичних дій».

Росія стоїть на позиції підтримки влади президента України Віктора Януковича і засуджує демонстрантів проти неї, називаючи їх останнім часом, у дні силового протистояння, екстремістами й терористами. Захід натомість, різко критикуючи насильство з обох сторін, складає відповідальність за нього саме на владу України. ЄС і США вже запроваджують низку санкцій проти винних у цьому насильстві.
XS
SM
MD
LG