Доступність посилання

ТОП новини

Канада оголошує нові санкції проти «режиму Януковича»


Уряд Канади, обурений новим насильством в Україні, запровадив сьогодні нові санкції проти чільних представників влади України та інших осіб, відповідальних за це насильство, заявив прем’єр-міністр країни Стівен Гарпер.

За його словами, йдеться про розширення переліку осіб, в’їзд яким до Канади заборонений.

Канада також запровадить і економічні санкції проти «режиму» президента Віктора Януковича і тих, хто його підтримує, мовиться в заяві прем’єра.

«Обурливе насильство, свідком якого став світ, мусить припинитися, і ми вважаємо режим відповідальним за ці дії проти своїх громадян», – наголосив він.

«Сподіваємося, що ці серйозні кроки переконають владу України шукати мирного виходу з кризи. Ми далі стежитимемо за подіями в Україні і разом із нашими міжнародними партнерами розглядатимемо й інші засоби впливу», – заявив Гарпер.

Канадський прем’єр нагадав, що наприкінці минулого місяця його країна вже обмежила в’їзд низці чільних урядовців із України через їхню причетність до «жорстокого придушення законних протестів і залякування опозиційних голосів».

«Наш уряд, разом із українсько-канадською громадою і членами парламенту, буде й далі підтримувати український народ у його боротьбі за вільну і демократичну Україну», – мовиться в заяві прем’єр-міністра Канади Стівена Гарпера.

Сьогодні зранку в Києві поновилося насильство, працівники силових структур почали широко застосовувати проти демонстрантів бойову вогнепальну зброю, що призвело до десятків жертв, у першу чергу серед учасників протестів.

Сьогодні ж у Брюсселі міністри закордонних справ країн ЄС на надзвичайній зустрічі, присвяченій становищу в Україні, одноголосно схвалили цілеспрямовані санкції, зокрема, замороження активів і заборону на візи, стосовно відповідальних за порушення прав людини, насильство і застосування надмірної сили, а США повідомили, що розглядають можливість запровадити нові санкції після подій цього дня.

Учора США вже запровадили санкції проти причетних до насильства в Україні, що сталося попередніми днями. Там ішлося про скасування чи заборону видачі віз приблизно 20 українським посадовцям. Вашингтон тоді попередив, що може розширити свої санкції.
XS
SM
MD
LG