Доступність посилання

ТОП новини

Янукович не може ветувати заборону «антитерористичної операції» – Магера


Президент не може ветувати постанову парламенту, і вона набуває чинності від моменту ухвалення. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив заступник голови Центрвиборчкому Андрій Магера.

«Верховна Рада ухвалила постанову. І постанови парламенту не можуть бути заветовані президентом, оскільки згідно з регламентом Верховної Ради, постанови набирають чинності від моменту їх ухвалення. Більше того, підписати цю постанову зобов’язаний голова Верховної Ради України або хтось із його заступників. Це їхній обов’язок. У статті 80 регламенту Верховної Ради написано, що заступник голови Верховної ради виконує обов’язки голови Верховної Ради за відсутності або неможливості здійснення повноважень головою ВР або першого заступника керівника парламенту», – пояснює Магера.

20 лютого Верховна Рада ухвалила постанову, яка забороняє проведення в Україні «антитерористичної операції», передбачає повернення усіх спецпідрозділів до місць їхньої постійної дислокації і припинення блокування всіх шляхів. Постанова також зобов’язує СБУ та Генпрокуратуру вжити відповідних заходів щодо тих громадян, які закликали проти територіальної цілісності, а силовики мають відпустити усіх, кого затримали, починаючи з листопада минулого року до сьогодні.
XS
SM
MD
LG