Доступність посилання

ТОП новини

Черкаси: «Беркут» штурмує самооборонців, міліція обіцяє захищати громадян


Черкаський «Беркут» спробував у четвер увечері ліквідувати блок-пост на виїзді з Черкас – на дамбі через Дніпро. Його спорудили черкаські активісти, щоб перешкодити «тітушкам» та силовикам проїхати до столиці.

Як розповіли Радіо Свобода кілька очевидців, які перебували на дамбі, на цей блок-пост силовики приїхали на декількох автобусах. «Беркутівці» стріляли по активістах із автоматів Калашникова та помпової зброї. Також вони били автомобілі активістів, шість із них розбили. Є інформація про кількох поранених. Зокрема, фотокореспондентові місцевої газети Ігореві Єфімову розбили голову. Як повідомляє черкаський стрімер Сергій Тимошенко, журналісти повезли його в лікарню, він ходить і притомний, обличчя розбите.

Окрім того, під час штурму неподалік дамби черкащани бачили «тітушок» із червоними пов’язками.

У соціальних мережах активно поширюють інформацію про рух силовиків від дамби до центру міста.

У четвер увечері на мітингу на Театральній площі заступник начальника управління-начальник міліції громадської безпеки МВС у Черкаській області Володимир Іващенко повідомив, що міліція насамперед захищатиме народ. Місцеві ЗМІ розцінили таку заяву як перехід міліції на бік громадян.
XS
SM
MD
LG