Доступність посилання

ТОП новини

США: народ України і світ закличуть до відповідальності винних у насильстві


Джон Керрі
Джон Керрі
Народ України і міжнародна спільнота закличуть до відповідальності винних у тому, що сталося в Україні, заявив у четвер державний секретар США Джон Керрі.

Він нагадав, що Сполучені Штати вже почали запроваджувати санкції у вигляді заборони на в’їзд для представників України, відповідальних за насильство.

Насильство має припинитися, наголосив Керрі, і США недвозначно засуджують застосування силовими структурами сили проти цивільних людей і закликають негайно відвести силовиків.

Часу на балансування на межі війни і політичні ігри немає – президент Віктор Янукович має негайно піти на серйозні переговори з лідерами опозиції про створення нового тимчасового уряду, що мав би широку підтримку, заявив держсекретар США.

За його словами, які наводить прес-служба Державного департаменту США, це єдиний шлях до початку важких, але необхідних конституційних реформ, яких потребує Україна.

Керрі також закликав Збройні сили України «залишитися вірними своїй позаполітичній спадщині і професійним традиціям».

Він підтвердив відданість США народові України і закликав усю світову спільноту допомогти Україні повернутися до стабільності. «Ми співпрацюватимемо зі своїми друзями й союзниками, щоб підтримати цими важкими днями Україну і українців», – заявив він.

Народ України заслуговує на краще, ніж беззмістовні смерті і страждання на вулицях одного з великих європейських міст, сказав Джон Керрі.
XS
SM
MD
LG