Доступність посилання

ТОП новини

В Криму російські націоналісти напали на учасників мітингу проти сепаратизму


Активісти проросійського угруповання «Націоально-визвольний рух» напали в п'ятницю в Сімферополі на учасників мітингу проти сепаратизму.

Близько тридцяти прихильників кримського Євромайдану зібралися на мирний пікет під стінами Верховної Ради, щоб заявити про недопущення від'єднання Криму від України і розгляду цього питання на позачерговій сесії кримського парламенту, яка мала розпочатися о 12 годині дня.

Водночас до будівлі підійшла агресивно налаштована група з більш як півсотні активістів «Націоально-визвольного руху» і почала відтісняти мітингувальників. У бійці, яка почалася, нападники зламали український прапор, постраждало кілька євромайданівців.
Міліціонери, яких було небагато, під час конфлікту були пасивними і втрутилися лише після того, як один з учасників пікету вийняв пневматичний пістолет.

Анонсована раніше позачергова сесія кримського парламенту, на якій депутати могли порушити питання про від'єднання Криму від України, не відбулася. Натомість провладні депутати зібралися на закрите засідання фракції Партії регіонів.

Напередодні депутати Рефат Чубаров і Леонід Пилунський заявили про намір керівників кримського парламенту скликати у п'ятницю о 12 годині позачергову сесію. За словами Чубарова, ухвалені рішення можуть принести Криму «хаос і катастрофу».

Голова Верховної Ради Криму Володимир Константинов, перебуваючи 20 лютого у Москві, заявив, що Крим може вийти зі складу України, якщо в Києві зміниться влада. В інтерв’ю російським журналістам він сказав, що у цьому випадку Верховна Рада Криму керуватиметься лише своїми рішеннями і буде «вимушена» скасувати рішення 1954 року, коли Кримська область була передана з Росії до складу України.
XS
SM
MD
LG