Доступність посилання

ТОП новини

Чехія, Словаччина і Польща готові прийняти поранених і втікачів із України


Прем’єр-міністр Чехії Богуслав Соботка заявив сьогодні, що в разі потреби Чехія готова прийняти в себе кілька сотень біженців із України».

У разі поглиблення кризи Чехія буде координувати свої дії щодо надання гуманітарної допомоги Україні насамперед із урядами країн Вишеградської четвірки – Польщі, Словаччини і Угорщини, наголосив чеський прем’єр.

Також сьогодні у Братиславі відбулось надзвичайне засідання Ради безпеки Словаччини, на якому обговорювалось надання гуманітарної допомоги Україні.

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що словаки уважно стежать за розвитком подій в Україні для того, щоб зуміти швидко на них відреагувати. Він наголосив, що «Словаччина готова в разі потреби прийняти мігрантів із України, захистити їх і надати необхідні умови для життя».

За словами міністра внутрішніх справ Словаччини Роберта Каліняка, на даний час на словацько-українському кордоні спокійно, не зафіксовано також збільшення кількості заяв від громадян України з проханням видачі віз. Однак у разі зростання напруженості Словаччина готова прийняти й біженців з України, а також надати медичну допомогу потерпілим, якщо українська сторона звернеться з проханням про це.

У Польщі, передусім у шпиталях міст, близьких до польсько-українського кордону, також готові прийняти поранених демонстрантів. У Міністерстві внутрішніх справ заявили, що з цією метою вже підготовлено 400 ліжок.

Станом на сьогодні в Польщі вже лікується кілька десятків поранених осіб. Сьогодні ж міністр закордонних справ Польщі Радек Сікорський привіз, повертаючись із Києва, урядовим літаком іще сімох поранених і повідомив, що за дальшими, лежачими пораненими вилітає польський військово-транспортний літак.
XS
SM
MD
LG