Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ готова допомогти Україні з виборами і розслідуванням насильств


Організація з безпеки і співпраці в Європі підтверджує готовність надати Україні всіляку допомогу, зокрема, зі спостереженням за виборами і встановленням фактів про акти насильства і порушення прав людини, заявив сьогодні чинний голова ОБСЄ.

Враховуючи нагальну потребу відновити довіру між сторонами, можливо також передбачити роль ОБСЄ як неупередженого свідка і гаранта виконання конкретних кроків, узгоджених між сторонами, мовиться в заяві Дідьє Буркгальтера, міністра закордонних справ Швейцарії, яка нині головує в ОБСЄ.

Він також підтвердив готовність організації допомогти Україні всіма можливими способами у втіленні досягненої сьогодні угоди між владою і опозицією, яку чільник ОБСЄ назвав важливим кроком до припинення насильства і вирішення конфлікту.

При цьому Буркгальтер закликав усі сторони дотримуватися цієї угоди.

У Києві сьогодні президент Віктор Янукович і лідери трьох опозиційних фракцій українського парламенту, Віталій Кличко, Арсеній Яценюк і Олег Тягнибок, підписали угоду між владою та опозицією про врегулювання кризи в Україні. На виконання цієї угоди Верховна Рада, зокрема, вже ухвалила закони, які передбачають повернення Конституції в редакції 2004 року і звільнення від відповідальності учасників останніх протестів.
XS
SM
MD
LG