Доступність посилання

ТОП новини

Золота медалістка Підгрушна: росіяни бажали не влучити і впасти


«Золота» українська команда (л -> п): Віта Семеренко, Юлія Джима, Олена Підгрушна, Валентина Семеренко, Сочі, 21 лютого 2014 року
«Золота» українська команда (л -> п): Віта Семеренко, Юлія Джима, Олена Підгрушна, Валентина Семеренко, Сочі, 21 лютого 2014 року
Російські вболівальники на трасі біатлонної естафети на Олімпійських іграх у Сочі бажали українським спортсменкам не влучати й падати, розповіла олімпійська чемпіонка з України Олена Підгрушна.

За її словами, значна частина російських уболівальників раділа їхнім хибам у стрільбі, кричали про війну і так далі. Це почалося вже з першого етапу естафети, в якій українські спортсменки врешті перемогли. «Змовчати неможливо», – сказала Підгрушна в ефірі російського телебачення.

Як сказала біатлоністка, вона бачила таке вперше, хоча зазвичай російські вболівальники добре підтримують українських спортсменів.

«Відмовляюся вірити, що росіяни так можуть. А це факт», – наголосила вона.

Натомість Підгрушна подякувала тим уболівальникам, які все ж підтримували українок.

Команда українських біатлоністок завоювала в п’ятницю золоті медалі в естафеті 4×6 км на зимових Олімпійських іграх у російському Сочі.

Юлія Джима, Олена Підгрушна, Валя і Віта Семеренки завершили дистанцію з відривом у 26,4 секунди від команди Росії, яка отримала срібло. Бронзу здобули біатлоністки Норвегії.

Таким чином, олімпійська команда України має нині дві медалі. На початку ігор бронзу завоювала одна з нинішніх медалісток Віта Семеренко. А Україна в неофіційному медальному заліку перемістилася у п’ятницю на 20-е місце.
XS
SM
MD
LG