Доступність посилання

ТОП новини

У США з Росією дуже різна оцінка подій в Україні – Пайєтт


Джеффрі Пайєтт, посол США В Україні
Джеффрі Пайєтт, посол США В Україні
США вітають обрання нового спікера Верховної Ради Олександра Турчинова, повернення до Конституції-2004 і вважають украй важливим формування нового багатопартійного технократичного уряду національної єдності. Про це заявив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

Він відзначає, що в голосуванні в українському парламенті впродовж трьох останніх днів беруть участь не лише представники УДАРу, «Батьківщини», «Свободи», а також і багато представників Партії регіонів чи тих, хто вийшов звідти, а також позафракційні депутати.

«Ми категорично відкидаємо натяки на те, що події в Україні є переворотом і що легітимність того, що відбувається, під сумнівом через закордонну підтримку», – наголосив посол США.

Посол повідомив, що вчора державний секретар США Джон Керрі мав розмову з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

«Очевидно, що у нас з Росію дуже різна оцінка того, що відбувається в Україні упродовж останніх днів», – зауважує дипломат.

У суботу, 22 лютого, на сайті російського міністерства закордонних справ було оприлюднене повідомлення про те, що Лавров висловив найсерйознішу занепокоєність недоговороздатністію підписантів 21 лютого угоди в Києві своїм колегам з Німеччини, Франції та Польщі.

«Опозиція не лише не виконала жодного зі своїх зобов'язань, але вже висуває нові вимоги, зважає на вимоги озброєних екстремістів і погромників, дії яких становлять пряму загрозу суверенітету і конституційному ладу України», − наголошується на сайті відомства Лаврова.

У повідомленні також міститься такий заклик: «Час припинити вводити в оману світову громадськість і вдавати, ніби сьогоднішній Майдан представляє інтереси українського народу».
XS
SM
MD
LG