Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі мітингують за і проти Євромайдан


В Одесі одночасно відбуваються акції прихильників і супротивників Євромайдану.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, у марші проти Майдану взяли участь близько 3,5 тисяч осіб. Кілька сотень із них були вдягнені у шоломи і балаклави й озброєні битами. Колона під російськими прапорами пройшла через центр міста. Мітингувальники зокрема скандували «Фашизм не пройде», «Одесо, сміливіше жени Бандеру в шию», «Слава Беркуту!».

Пізніше супротивники Євромайдану не підтримали озвучену зі сцени пропозицію вшанувати загиблих у Києві.

Тим часом біля пам’ятника Дюку триває традиційне недільне віче прихильників Євромайдану. Близько 50 озброєних битами представників «Правого сектору» оточили мітингувальників, щоб, як вони сказали, попередити можливі провокації з боку супротивників Євромайдану.

Раніше цього дня колона євромайданівців мало не розділилася на дві групи, оскільки «Правий сектор» закликав іти до облдержадміністрації, тоді як лідери місцевого Євромайдану наполягали на поверненні до пам’ятника Дюку.

За даними кореспондента Радіо Свобода, чутки про те, що частина євромайданівців може йти до ОДА, спричинила появу там до півтисячі агресивно налаштованих молодих людей, які заявили, що прийшли на захист адмінбудівлі.

На понеділок, 24 лютого, в Одесі запланований мітинг на Куликовому полі, де одесити мають намір вирішити, чи вони підтримують рішення, які ухвалюють у Києві, чи ж виконують рішення суботнього харківського з’їзду південно-східних областей, де учасники ухвалили рішення, що владу на місцях беруть органи місцевого самоуправління.

XS
SM
MD
LG