Доступність посилання

ТОП новини

Новий уряд України не має бути заплямований – Коло довіри Майдану


Уряд України має бути сформований з професіоналів, які мають незаплямовану репутацію, а не з партійних функціонерів.

Про це заявляє Коло довіри Майдану – група громадських активістів, які представляють Автомайдан, медиків, воїнів-афганців, «Правий сектор» тощо. Серед авторів заяви – Сергій Поярков, Ольга Богомолець, Дмитро Ярош, Олег Михнюк , Володимир В'ятрович, Руслана Лижичко та інші.

Членами Кабінету міністрів не можуть бути учасники списку ста найбагатших людей країни, керівники органів виконавчої влади та співробітники адміністрації президента, які працювали на посадах з 2010 року.

Досвід роботи кандидата в галузі має бути щонайменше сім років, п’ять з яких на керівній посаді. Ця вимога не поширюється на силові відомства – МВС, Міністерство оборони, Службу безпеки.

Претенденти на міністерські пости мають пройти перевірку на непричетність до порушень прав людини і відсутність інформації про корупцію. Самі учасники Кола довіри Майдану на керівні посади не претендують, ідеться в заяві.

Склад нового Кабінету міністрів України має визначити сьогодні Верховна Рада. Фаворитами на посаду прем’єр-міністра вважаються Арсеній Яценюк і Петро Порошенко. У понеділок спікер парламенту Олександр Турчинов назвав економічну ситуацію катастрофічною.
XS
SM
MD
LG