Доступність посилання

ТОП новини

Депутати Держдуми прибули до Криму, обіцяють російські паспорти


До Криму прибула група членів фракції Ліберально-демократичної партії Росії Володимира Жириновського у Державній думі Росії. Про це повідомили джерела у Верховній Раді автономії.

Очолює групу голова комітету Держдуми з питань співпраці з країнами СНД Леонід Слуцький. Сьогодні очікуються зустрічі російських депутатів з керівниками кримського парламенту, вони також збираються відвідати Севастополь.

Кримський журналіст Олег Крючков повідомив у Фейсбуці, що пізно ввечері в понеділок депутатів від партії Жириновського в Сімферопольському аеропорту зустрічали члени фракції «Російська єдність» у кримському парламенті Сергій Аксьонов і Сергій Цеков.

Журналіст тезово розповів про те, що заявили російські парламентарі: «Росія починає видачу паспортів за полегшеною процедурою. Росія вимагає виконання умов домовленостей між опозицією і Януковичем. І головне, у разі рішення кримчан на референдумі, або звернення ВР Криму до Росії з проханням про приєднання... Росія розгляне це питання дуже швидко».

«Цеков та Аксьонов м'ялися, говорили про цілісність і фестиваль «Русское слово», – додав Олег Крючков.

У понеділок російські мас-медіа повідомили, що до Державної думи Росії внесений законопроект про поправки, які дозволяють у спрощеному порядку протягом півроку надавати громадянство Російської Федерації жителям України російської національності і членів їхніх родин. Автором ініціативи виступив депутат від фракції ЛДПР Ілля Дроздов.

На початку 2000-х років Росія масово видавала паспорти громадян Абхазії і Південної Осетії. А в момент загострення конфлікту між Тбілісі і Москвою російське громадянство жителів цих регіонів стало одним із ключових обґрунтувань збройного вторгнення Росії на територію Грузії.

XS
SM
MD
LG