Доступність посилання

ТОП новини

ЄС чекає нового уряду в Україні і готовий надавати кредити – Аштон


Катрін Аштон
Катрін Аштон
Верховний представник ЄС із закордонних справ Катрін Аштон заявляє, що ЄС обговорює можливість надання Україні короткострокових і довгострокових кредитів.

«Ми активно спілкуємося з нашими партнерами, щоб виробити способи, як можна допомогти подолати економічні виклики. Зокрема, ми активно співпрацюємо з МВФ у цьому напрямі. Ми думаємо про поєднання короткострокових позик із довгостроковими кредитами», – сказала Аштон сьогодні в Києві.

За її словами, Євросоюз чекає формування нового уряду в Україні, який працюватиме «публічно і прозоро» у співпраці з громадянським суспільством.

Як заявила Аштон, ЄС очікує від нового українського уряду плану економічних реформ для визначення необхідної міжнародної фінансової допомоги.

«Наразі необхідно ухвалити рішення з приводу створення нового уряду. Після того, як різні партії буде залучено в цей процес, необхідно розробити план вирішення економічних питань, обговорення його з міжнародними організаціями, з усіма нами, щоб ми могли визначити, яку допомогу краще надати Україні», – сказала верховний представник ЄС.

Аштон також висловила сподівання, що ситуація в Україні буде розвиватися мирно.
XS
SM
MD
LG