Доступність посилання

ТОП новини

Проросійські сили заблокували Раду Криму, вимагають референдуму про незалежність


Кілька сотень активістів проросійських організацій заблокували будівлю Верховної Ради Криму, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Вони вимагали, щоб до них вийшов спікер місцевого парламенту Володимир Константинов і пообіцяв проведення позачергової сесії.

Учасники акції вимагають, щоб на позачерговій сесії кримський парламент заявив про відмову підпорядковуватися центральній владі, проголосив проведення референдуму про незалежність і звернувся до російського керівництва за допомогою.

Присутні скандують: «Росія!», «Криму – кримську владу!», «Крим, вставай!», «Константинов, виходь!».

До мітингувальників вийшов спікер Володимир Константинов, який повідомив, що планує на середу скликати позачергову сесію кримського парламенту, але її порядок денний залежить від того, чи ухвалить Верховна Рада України рішення про позачергові вибори парламенту автономії.
Спікер кримського парламенту Володимир Константинов
Спікер кримського парламенту Володимир Константинов

Попри те, що учасники мітингу схвально зустріли слова спікера, назад до Верховної Ради Криму він не зміг пройти, оскільки центральний вхід перекрили проросійські козаки. До приміщення парламенту він потрапив через «чорний хід».

Акцію перед Верховною Радою автономії ініціював досі не відомий рух «Кримський фронт». До мітингу також приєдналися козачі формування, угруповання «Народно-визвольний рух», організація «Таврійський союз» та деякі інші проросійські об’єднання.
XS
SM
MD
LG