Доступність посилання

ТОП новини

Черкаські обласні депутати оголосили недовіру Тулубу і переобрали голову облради


Міжконфесійне освячення Будинку рад і ОДА в Черкасах, 25 лютого 2014 року
Міжконфесійне освячення Будинку рад і ОДА в Черкасах, 25 лютого 2014 року
Депутати Черкаської обласної ради обрали сьогодні головою Черкаської обласної ради депутата від ВО «Батьківщина», поетесу Валентину Коваленко.

Перед цим обласні обранці проголосували за дострокове припинення повноважень голови обласної ради Валерія Черняка. Учора на сайті облради він оприлюднив заяву про складання своїх повноважень.

Водночас 72 депутати у таємному режимі висловили недовіру колишньому голові ОДА Сергію Тулубу. Сьогодні зранку на офіційному сайті Черкаської ОДА оприлюднили звернення Сергія Тулуба про те, що він іде у відставку.

Окрім того, прокуратура Черкаської області повідомила про підозру голові облдержадміністрації Сергію Тулубу, його оголосили в розшук. За інформацією прес-служби Апеляційного суду Черкаської області, сьогодні слідчий суддя Придніпровського районного суду Черкас задовольнив клопотання слідчого управління прокуратури Черкаської області про дозвіл на затримання підозрюваного Сергія Тулуба для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Водночас під час позачергової сесії депутати Черкаської обласної ради ухвалили рішення звернутися до Верховної Ради щодо дострокового припинення своїх повноважень та призначення позачергових виборів обласної ради на 25 травня цього року.

Сьогодні сесія обласної ради в Будинку рад була відкритою для всіх охочих. Тому чимало людей прийшли до зали засідань, щоб контролювати хід сесії.

Перед початком залу засідань та приміщення Будинку рад і ОДА освятили представники трьох конфесій: Української православної церкви Київського патріархату, Української Греко-Католицької Церкви і Римо-Католицької Церкви. За словами митрополита Черкаського і Чигиринського Іоана (УПЦ КП), долучитися до освячення будівлі публічно запрошували митрополита Черкаського і Канівського владику Софронія з УПЦ (МП), однак представники Московського патріархату до Будинку рад не прийшли.
XS
SM
MD
LG