Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: винесений на схвалення Майдану склад Кабміну унікальний


Арсеній Яценюк виступає на Майдані, 26 лютого 2014 року
Арсеній Яценюк виступає на Майдані, 26 лютого 2014 року
Лідер фракції «Батьківщина» у Верховній Раді Арсеній Яценюк заявив сьогодні ввечері, що вважає винесений на схвалення Майдану склад Кабінету міністрів унікальним.

«Такого уряду, що було представлено, не було ніколи за всю історію української незалежності», – сказав Яценюк, який мав би цей уряд очолити.

За словами Яценюка, які наводить агентство «Українські новини», в цьому списку немає жодного олігарха й жодної людини, яка працювала при Вікторі Януковичі.

Однак він вважає, що люди, які погодилися ввійти в новий уряд, є політичними камікадзе.

«Скарбниця порожня, боргів 75 мільярдів доларів, загальний обсяг боргових зобов’язань 130 мільярдів доларів, пенсії не платилися більш як місяць, а золотовалютний резерв розграбовано», – нагадав політик.

На його думку, першочерговим завданням для уряду мають стати домовленості з Європейським союзом і США щодо надання фінансової допомоги Україні, а також побудова абсолютно нового типу відносин із Росією.

Яценюк уточнив, що запропонований Раді Всеукраїнського об’єднання «Майдан» склад уряду розглядався протягом трьох днів, і в остаточному підсумку всі кандидатури були підтримані одноголосно.

Сьогодні ввечері на Народному вічі на майдані Незалежності в Києві назвали склад уряду, який буде винесений завтра на голосування до Верховної Ради. На посаду прем’єр-міністра запропонований лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк. Деякі кандидатури присутні на Майдані сприйняли неоднозначно.
XS
SM
MD
LG