Доступність посилання

ТОП новини

Константинов: ухвалюємо Конституцію з повноваженнями автономії, яких ми не мали ніколи


Голова ВР АРК Константинов: у Криму новий уряд, референдум у травні
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:09 0:00
Верховна Рада Криму призначила новий уряд на чолі з Сергієм Аксьоновим, лідером проросійської партії «Російська єдність», та ухвалила рішення про проведення місцевого референдуму 25 травня щодо надання Криму державного статусу в складі України. Про це заявив голова Верховної Ради Криму Володимир Константинов після закінчення пленарного засідання кримського парламенту 28 лютого, в п'ятницю, виступаючи перед людьми, які зібрались перед входом до його будівлі.

«Відповідно до Конституції, яку ми з вами ухвалюємо, ми маємо всі характеристики максимальні, потрібні для автономії, яких ми не мали ніколи», – наголосив він.

Присутні люди вимагали проведення референдуму раніше і скандували гасла «Збережіть мир!» і «Росія!».

«Гарантіями того, що референдум відбудеться 25 травня, є ви самі. Думки кримчан ніхто вже нікуди не діне. Ми довели, що можемо захистити свої права. Ми не допустимо такої вакханалії, яка відбувається там. Ми люди законослухняні й будемо працювати в рамках закону», – заявив Константинов.

Спікер кримського парламенту також наголосив на тому, що новий уряд автономії зосередиться на боротьбі з корупцією і відновленні економічної стабільності, зокрема забезпеченні виплат зарплат, пенсій і стипендій.

На зустрічі з журналістами Володимир Константинов відмовився коментувати виступ Віктора Януковича на прес-конференції у російському Ростові-на-Дону і його заяви щодо Криму.

Раніше постійний представник президента України в Криму Сергій Куніцин заявив, що призначення Верховною Радою Криму новим прем’єр-міністром автономії Сергія Аксьонова є не легітимним.

«Треба було погоджувати з в. о. президента Турчиновим. Конституція порушена, тобто це юридичний безпрєдєл і, безумовно, це не легітимне рішення», – сказав Куніцин в ефірі Радіо Свобода.
XS
SM
MD
LG