Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін ліквідував Міндоходів, відтворивши державну податкову службу і Держмитслужбу


Уряд України ухвалив рішення про ліквідацію Міністерства доходів і зборів країни, підпорядкувавши утворені на базі міністерства Податкову і Митну служби Міністерству фінансів України.

Як повідомив міністр фінансів України Олександр Шлапак журналістам, таке рішення було ухвалено на засіданні Кабінету міністрів у суботу.

«Уряд ухвалив досить мудре рішення… До сьогодні не ліквідовано податкову службу і митницю. І тому нам було простіше зупинити ліквідаційну процедуру за цими двома підрозділами, ліквідувавши міністерство», − повідомив Шлапак.

Міністр фінансів наголосив, що таким рішенням уряд фактично відновив Державну податкову службу та Державну митну службу, які вже мають свої статути, положення про роботу і штатний розклад.

Шлапак наголосив, що наразі не відоме місце перебування екс-міністра доходів і зборів України Олександра Клименка і його заступників. Тільки заступник міністра доходів і зборів Андрій Ігнатов власноруч написав заяву про звільнення і навідріз відмовився очолити державну податкову службу на перехідний період.
XS
SM
MD
LG