Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську створюють штаб для підтримки порядку


У Дніпропетровську створюють штаб для підтримки порядку
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:27 0:00

У Дніпропетровську створюють штаб для підтримки порядку

Голова Дніпропетровської облради Євген Удод не збирається у відставку і «не відмовиться очолити» регіональний центр із забезпечення громадського порядку та спокою. Про це від заявив сьогодні на прес-конференції у Дніпропетровську, що відбулась не, як зазвичай, у будівлі обласної ради, яку наразі контролюють активісти Євромайдану, а в одній із інформагенцій.

Удод також висловився за «єдину неподільну Україну» та «проти сепаратизму» і закликав політичні сили до перемир’я.

«Я закликаю всі політичні партії оголосити тимчасовий мораторій на всі політичні лозунги й заяви. Друге – створити в області єдиний координаційний центр з громадського порядку та спокою», – сказав Удод.

Він також заявив, що єдиний центр за участі силовиків, політичних партій, громадських організацій тощо має забезпечити стабільність роботи всіх систем життєзабезпечення населених пунктів – гребель, місць забору води, електро- і теплових станцій, контроль за обсягами запасів зерна, а також охорону громадського порядку, аби не допустити провокацій та мародерства.

Голова облради також заявив про своє негативне ставлення до блокування будівлі обласної ради активістами Євромайдану. На запитання журналістів, щодо присутності тітушок на території обласної ради місяць тому Євген Удод заявив, що «не давав наказу на побиття людей» під час масових заворушень 26 січня під облдержадміністрацією.

Євген Удод також нагадав журналістам, що сьогодні – переддень Великого посту, Прощенна неділя і попросив пробачення в присутніх.

Раніше голова Дніпропетровської обласної ради написав заяву про відставку. Наступного дня він відкликав цей документ, заявивши, що підписав його «під фізичним та моральним тиском».
XS
SM
MD
LG