Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку проросійські активісти беруть штурмом ОДА


У Донецьку проросійські сили штурмують будівлю облдержадміністрації. Наразі вони захопили перші кілька поверхів, всі сходи і ліфти у будівлі заблоковані, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Журналістів, які теж перебувають всередині, евакуювали на четвертий поверх. За словами працівників прес-служби голови адміністрації, всі ходи заблоковано, тож піднятись до працівників медіа активістам не вдасться.

Журналісти через соціальні мережі повідомили, що міліція співпрацює з людьми, що штурмують будівлю. Вони повідомляють, що вже захоплена сесійна зала. «Міліція зробила коридор для учасників проросійського мітингу, вони увійшли до будівлі Донецької ОДА. Журналісти зараз на четвертому поверсі. І готуються до смерті», – пише Олексій Мацука.

Радіо Свобода у цей час намагається дізнатись офіційну позицію обласного МВС з цього приводу.

Сьогодні на сесії обласної ради депутати відмовились обрати своїм головою самопроголошеного губернатора Павла Губарєва і не дали йому зірвати сесію. Протягом останніх кількох днів кількатисячні мітинги збираються біля будівлі. У суботу заміст прапора України вони повісили на флагшток прапор Росії, а також проголосили «народним губернаторам» Павла Губарєва.
XS
SM
MD
LG