Доступність посилання

ТОП новини

Чорноморський флот Росії заперечує ультиматум українським військовим


Російські військові без прикметних знаків блокують українську військову частину у Криму, 3 березня 2014 року
Російські військові без прикметних знаків блокують українську військову частину у Криму, 3 березня 2014 року
Представник штабу Чорноморського флоту Росії у Криму заявив сьогодні, що там не мають планів штурмувати військові частини України на півострові.

«Зіштовхнути нас лобами у Криму не вдасться», – наводить слова російського військового російське агентство «Інтерфакс – Агентство військової інформації».

«Ми вже звикли до щоденних обвинувачень у проведенні якихось силових дій щодо наших українських колег», – сказав представник штабу.

Раніше сьогодні Міністерство оборони України повідомляло на своєму сайті, що російські військові, які блокують українські військові частини, передавали українським військовикам ультиматум від імені командувача Чорноморського флоту Росії Олександра Вітка здатися, інакше «почнеться справжній штурм підрозділів і частин Збройних сил України по всьому Криму». Час ультиматуму спершу наводили на вечір, потім назвали ранній ранок завтра. Зараз цього повідомлення на сайті Міноборони вже немає.

Останніми днями надходить багато повідомлень про те, що військові Збройних сил Росії, яких Москва ввела на територію українського Криму кілька тисяч, блокують частини українських силових структур, шляхи сполучення, урядові будівлі, а також залякують українських військових, домагаючись від них зради присязі. Більшість військових не мають прикметних знаків, і невідомо, чи є серед них військовослужбовці Чорноморського флоту, чи вони належать до інших російських військових структур.
XS
SM
MD
LG