Доступність посилання

ТОП новини

ЄС запровадить санкції проти Росії в четвер, якщо не буде деескалації


Лоран Фаб’юс на прес-конференції у Брюсселі після термінової зустрічі міністрів, 3 березня 2013 року
Лоран Фаб’юс на прес-конференції у Брюсселі після термінової зустрічі міністрів, 3 березня 2013 року
Європейський союз збирає свій терміновий саміт на четвер, і, якщо Росія до того дня не здійснить деескалації після свого акту воєнної агресії проти України, запропоновані сьогодні санкції проти неї набудуть чинності, повідомив міністр закордонних справ Франції Лоран Фаб’юс.

Рада міністрів закордонних справ країн-учасниць Євросоюзу підтвердила сьогодні, що країни-члени ЄС, що входять до «Групи восьми», зупиняють підготовку до планованого в російському Сочі саміту цього об’єднання, додав він.

Якщо ж Росія не здійснить «швидких і конкретних дій для деескалації становища» в Україні, в четвер Євросоюз «обірве низку контактів», сказав Фаб’юс. За його словами, зокрема, будуть зупинені переговори про безвізовий режим до ЄС для громадян Росії, а також переговори про нову угоду щодо відносин ЄС і Росії.

Раніше сьогодні верховний представник ЄС із закордонних справ Катрін Аштон повідомила у Брюсселі після термінової зустрічі міністрів, що Євросоюз розглядає, крім того, також цілеспрямовані санкції проти причетних до агресії Росії в Україні.
XS
SM
MD
LG