Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони: зенітні дивізіони Криму контролює не місцевий уряд, а командування ЗСУ


Інформація російських ЗМІ про те що 50, 55, 147-й окремі зенітно-ракетні полки ЗСУ, дислоковані в Криму, перейшли на бік самопроголошеного кримського уряду, недостовірна. Про це Радіо Свобода повідомив начальник медіа-центру Міноборони на півострові Владислав Селезньов.

За його словами, особовий склад зенітних дивізіонів залишається вірним присязі.

Селезньов також повідомив, що сьогодні о 8-й ранку військовослужбовці Севастопольської бригади тактичної авіації ЗСУ колоною з Бойовим прапором і прапором України прибули до своєї частини в аеропорту «Бельбек», який заблокований російськими військовими. Коли колона підходила до КПП, росіяни зробили кілька попереджувальних пострілів в повітря, проте це не зупинило колони. Більшість українських військових уже перебуває на місцях, повідомив Селезньов.

За його даними, сьогодні зранку до штабу Берегових військ ВМС України у Сімферополі прибув вантажний автомобіль «Камаз» із бетонними блоками, а також підйомний кран.

Як стверджує Селезньов, за наказом самопроголошеного кримського прем’єра Сергія Аксьонова представники «Кримської самооборони» мають намір заблокувати під’їзди до української військової частини.
XS
SM
MD
LG