Доступність посилання

ТОП новини

Кернес: не хочу ніяких Майданів у Харкові


Геннадій Кернес
Геннадій Кернес
Харківський міський голова Геннадій Кернес звернувся до захисників пам’ятника Леніну і голови обласної державної адміністрації Ігоря Балути, як представника політичної сили, що підтримувала Євромайдан, з проханням припинити акції протесту.

Як повідомляє кореспондент Радо Свобода, сьогодні зранку комунальники почали розбирати паркан, барикади і наметове містечко поблизу пам’ятника Леніну, де більше ніж тиждень проти демонтажу монумента протестували активісти лівих громадських і політичних сил та звичайні харків’яни.

«Все, я не хочу ніяких майданів у Харкові, я одразу це кажу. Я хочу, щоб у Харкові люди жили, працювали, дружили, любили одне одного. Згортання наметового містечка – це було моє прохання, бо я так само раніше давав доручення забезпечити умови для захисту пам’ятника Леніну», – сказав Кернес.

Він ще раз наголосив, що і надалі не підтримуватиме наміри демонтувати пам’ятник Леніну.

Також міський голова Харкова повідомив, що звернувся до голови обласної державної адміністрації Ігоря Балути з проханням переконати активістів Євромайдану припинити їхні акції біля пам’ятника Шевченку.

Відповідаючи на запитання про масштабні акції, де начебто йтиметься про бажання Харкова мати підтримку Росії і Путіна, які плануються завтра в Харкові, Генадій Кернес відповів: «Туризм ніхто не забороняв, приїжджає дуже багато гостей з різних країн, зокрема і з Росії, і я переконаний, що всі, хто приїжджають до Харкова, люблять місто, їм подобається Харків і вони закохаються у Харків. Тому я переконаний у тому, що тут має бути спокійно, культурно, толерантно і зважено», – підсумував Кернес.

В оргкомітеті Харківського Євромайдану повідомили, що вечірня акція не скасовувалася і люди, як завжди, прийдуть до пам’ятника Шевченку.

Раніше у соціальних мережах в інтернеті з’явилися оголошення про набір мешканців Росії для участі в масштабних мітингах у містах південного-сходу 5 березня «До боротьби за Україну!».
XS
SM
MD
LG