Доступність посилання

ТОП новини

Польща знову наголошує на порушеннях Росії в Україні


Акція протесту проти дій Москви біля посольства Росії у Варшаві, 2 березня 2014 року
Акція протесту проти дій Москви біля посольства Росії у Варшаві, 2 березня 2014 року
Польща висловила сьогодні послові Росії у Варшаві свою оцінку дій Росії в Україні як порушень міжнародного права і зобов’язань Москви, повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ Польщі.

Посла Олександра Алексеєва викликали до МЗС, щоб заявити йому: дії Росії у Криму становлять порушення територіальної цілісності і суверенітету України, Хартії ООН і засад Організації з безпеки і співпраці в Європі.

Крім того, ці дії суперечать міжнародним зобов’язанням Росії, зокрема, за її двосторонніми договорами з Україною, заявила послові директор Східного департаменту МЗС Ева Фіґель.

Польща скликала сьогодні термінові консультації своїх партнерів у НАТО через воєнне вторгнення Росії до сусідньої України.

Позицію про грубі порушення Росією засад міжнародного права й її міжнародних зобов’язань і кваліфікацію її дій в Україні як відверту збройну агресію висловлює останніми днями більшість країн світу і міжнародні об’єднання й організації. Росія ж продовжує твердити, ніби її вторгнення на територію українського Криму «цілком законне».
XS
SM
MD
LG