Доступність посилання

ТОП новини

Обама: вторгнення Росії до України – ознака не сили, а втручання


Вторгнення Росії до Криму в Україні не є ознакою її сили, це ознака втручання, яке відштовхує країни геть від Москви, заявив сьогодні президент США Барак Обама.

За його словами, США «стоять на тому боці історії, в який вірить усе більше людей на Землі», підтримуючи принцип, що суверенний і незалежний народ здатен самостійно ухвалювати рішення про своє життя.

Президент Росії Володимир Путін може багато чого говорити, але факти свідчать, що він не дотримується цього принципу, сказав американський керівник, виступаючи перед журналістами на тему становища в Україні.

У цьому виступі Обама також заявляв, що аргументи Путіна, якими той намагався виправдати воєнне вторгнення своєї держави до України, вже нікого не обдурять.

У Росії Володимир Путін дав сьогодні велике телеінтерв’ю, в якому вкотре повторював твердження Кремля, ніби його дії в Україні «цілком законні і виправдані».

Учора Обама вже заявляв, що Росія своїми діями в Україні, які порушили міжнародне право, поставила себе «на хибному боці історії».
XS
SM
MD
LG