Доступність посилання

ТОП новини

Харків готується до провокацій, провокаторів завертають до Росії


Новий голова Харківщини закликав до мораторію на масові акції
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:14 0:00
У Харкові завтра оголошено «день тиші» без проведення акцій протесту, повідомили сьогодні Радіо Свобода в оргкомітеті місцевого Євромайдану. Це робиться для того, щоб уникнути очікуваних провокацій із боку проросійських чи російських активістів.

Зокрема, завтра ввечері скасована щоденна зустріч біля пам’ятника Шевченку, людей закликали до «дня тиші».

Чи дотримаються мораторію проросійські й ліві громадські та політичні сили, наразі не відомо.

Як заявив новий голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута, він вважає доцільним найближчі три дні дотримуватися мораторію на проведення масових акцій у Харкові.

«Ми вважаємо, що наймасовіші прояви сепаратизму будуть у Харкові в найближчі три дні. Зараз начебто і скасовані військові навчання в Росії, починає згасати напруженість у Криму, проте є оперативна інформація, яка свідчить: найближчі три – чотири дні ще можливі провокації», – сказав Балута. Для дотримання повного мораторію на проведення масових протестних акцій можуть бути залучені суди, які ухвалять рішення про заборону мітингів, додав він.

За даними Ігоря Балути, на кордоні назад до Росії вже повернули майже сімдесят чоловіків.

«На українсько-російському кордоні вжиті всі необхідні заходи. Десь 64–65 чоловіків віком від 16 до 45 років не перетнули наш кордон. Ми їх повернули назад. Вони їхали групами по п’ять – шість чоловік у кожному автобусі», – розповів на запитання Радіо Свобода Ігор Балута.

Посадовець не виключає появи провокаторів на вулицях міста, але каже, що, за оперативними даними відповідних спецорганів, на цей час немає таких сил, які б могли штурмувати приміщення обладміністрації та міськради.

Завтра для посиленої охорони головних адміністративних будівель Харкова буде виділено додатковий полк внутрішніх військ – це рішення ухвалив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, коли проводив у Харкові нараду з силовиками.

Раніше в соціальних мережах з’явилися оголошення про набір мешканців Росії для участі в масштабних мітингах у містах Південного Сходу під гаслами «До боротьби за Україну!», що мали б відбутися завтра

Тим часом сьогодні зранку комунальники почали розбирати паркан, барикади і наметове містечко поблизу пам’ятника Леніну, де понад тиждень проти демонтажу харківського монумента протестували активісти лівих громадських і політичних сил та звичайні харків’яни.
XS
SM
MD
LG