Доступність посилання

ТОП новини

Військові частини Керчі були без харчів через відсутність офіційного документа


Російські солдати на вході до української військової частини в Керчі, 4 березня 2014 року
Російські солдати на вході до української військової частини в Керчі, 4 березня 2014 року
У військові частини Керчі почали завозити їжу. Як розповів Радіо Свобода заступник командира частини морської піхоти А-0669 Олексій Нікіфоров, фірма-підрядник врешті привезла до частини харчі й воду.

До цього, за словами Нікіфорова, це було неможливим через те, що військові не мали відповідного наказу штабів про мобілізацію, бойову тривогу і переведення у зв’язку із цим на повне постачання.

«Тобто людей залишили в казармах, а на харчування не поставили юридично. Тепер все нормально», – сказав Нікіфоров.

За словами військового, триразове харчування відтепер отримують також офіцери, яким за статутом не належить харчуватися в частині, і контрактники, які зазвичай мають лише обіди.

Крім того, за словами військових, місцеві мешканці продовжують привозити солдатам консерви, цигарки і шоколад. На запитання, чи дозволяє статут брати допомогу від населення, Олексій Нікіфоров сказав: «життя змусило брати».

Водночас російські військові, яким харчі привозять місцеві проросійські активісти, кажуть, що їжу від українського населення приймають, але потім її викидають через побоювання отруєнь. Утім українські військові, які несуть варту в оточеній росіянами частині кажуть, що ті їдять українське «за милу душу».

Нині перед військовою частиною А-0669 у Керчі продовжує стояти російський УРАЛ, а також другу добу стоїть намет проросійських активістів з партії «Русское единство», які тут і ночують. Вони вимагають від українських солдатів «не стріляти в росіян і не виконувати злочинні накази».
XS
SM
MD
LG