Доступність посилання

ТОП новини

«Чорноморнафтогаз» вимагає від росіян прибрати вогневі точки і розмінувати охоронну зону газопроводу


Керівництво державного акціонерного товариства «Чорноморнафтогаз» висловило занепокоєння порушенням охоронної зони магістрального газопроводу високого тиску Червоний Чабан – Джанкой у районі міста Армянська. Компанія закликає українську та кримську владу надати сприяння у вирішенні цієї проблеми, мовиться в переданій Радіо Свобода заяві ДАТ «Чорноморнафтогаз».

«Порушення цілісності газотранспортної системи загрожує техногенною катастрофою», – повідомляє прес-служба підприємства з посиланням на голову правління «Чорноморнафтогазу» Сергія Головіна.

Керівник компанії закликав прибрати розміщені у 50 метрах від осі газопроводу вогневі точки з кулеметами. За інформацією начальника управління магістральних газопроводів «Чорноморнафтогазу» Олександра Лавреки, охоронна зона магістрального газопроводу високого тиску Червоний Чабан – Джанкой складає 200 метрів в обидва боки, але на відстані близько п’яти метрів від газопроводу розташувався вкопаний у ґрунт бронетранспортер.

Як відзначає прес-служба «Чорноморнафтогазу», доступ до охоронної зони газопроводу заблокований озброєними людьми, які попереджають, що територія замінована.

За свідченнями журналістів і місцевих жителів, біля газопроводу перебуває близько 50 військовослужбовців Російської Федерації.
XS
SM
MD
LG