Доступність посилання

ТОП новини

Росія утримується від політичних відносин з Україною, бо не визнає владу – Чуркін


Віталій Чуркін
Віталій Чуркін
Росія утримується від політичних відносин на високому рівні з Україною, бо не визнає легітимності тамтешньої влади, заявив журналістам постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін.

«Ми не наполягаємо на застосуванні сили. Наша позиція полягає в тому, що ми не визнаємо легітимною чинну українську владу. Ми маємо різноманітні неполітичні робочі контакти з ними. Ви знаєте, що прем’єр Медведєв розмовляв із прем’єром Яценюком кілька днів тому, і вони обговорювали різні аспекти нинішньої ситуації. Крім того, уряд продовжує мати справу з економічними питаннями співпраці з Україною», – сказав Чуркін, відео з вчорашньою розмовою якого поширює сайт Центру новин ООН.

«Але ми утримуємося від політичних відносин, особливо на високому рівні міністрів закордонних справ просто тому, що ми не визнаємо легітимності їхньої влади», – додав він.

Відповідаючи на питання про референдум у Криму, постійний представник Росії в ООН зазначив, що таким було рішення Верховної Ради Криму, і російська влада має вирішити, як до цього ставитися.

Верховна Рада Криму на закритому засіданні вчора перенесла з 30 на 16 березня всекримський референдум про статус автономії і ухвалила рішення про приєднання до Росії.
XS
SM
MD
LG