Доступність посилання

ТОП новини

У Криму мітингували за мир і єдність України


Акція «За мир та єдність України» в Сімферополі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:03 0:00
Біля пам’ятника Тарасові Шевченку в Сімферополі за закликом Всекримської української ради пройшла акція «За мир та єдність України». До заходу також долучилися активісти кримського Євромайдану і руху «Кримські жінки за мир».

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, учасники акції тримали в руках українські і кримськотатарські прапори, а також білі повітряні кульки. Під час заходу вони молилися за мир, випустили в небо голубів і співали українських пісень.


Як повідомив голова Всекримської української ради Андрій Щекун, люди прийшли, щоб висловити свій протест проти вторгнення на півострів російських військ і проти незаконно призначеного референдуму. За його словами, кримчани в умовах російської окупації і беззаконня відчувають себе незахищеними.

Андрій Щекун закликав українську владу, міжнародні організації і світову спільноту «вжити заходів для захисту українського і кримськотатарського населення півострова, громадян України інших національностей в окупованому Криму, де владу узурпують російські маріонетки».
XS
SM
MD
LG