Доступність посилання

ТОП новини

Співачка Вікторія Лук’янець вшанує ювілей Шевченка у Львові


Cпівачка Вікторія Лук’янець
Cпівачка Вікторія Лук’янець
Львів – Відома оперна співачка Вікторія Лук’янець 200-літній ювілей Тараса Шевченка вшанує у Львові. Майже 20 років киянка Вікторія Лук’янець живе в Австрії і є солісткою Віденської опери. Примадонна співала на одній сцені з Лучано Паваротті, Пласідо Домінґо, Хосе Каррерасом, а у Львові дасть два концерти у шану Тарасові Шевченку.

Останній концерт Вікторії Лук’янець, яка володіє прекрасним сопрано, був у Львові два роки тому, присвячений композиторові Миколі Лисенку. Попри дуже щільні гастролі світом, попри те, що в Україні складна ситуація і всі знайомі її відмовляли сюди їхати, бо тут, мовляв, війна, навіть попри вмовляння мами, Вікторія Лук’янець взяла квиток на літак і прилетіла у Львів.

«Яке щастя бути з вами, що ви живі. Так добре, бо ти вдома, і так гірко, що таке переживаємо. Має пройти час, щоб все усвідомити, що відбувається, що коїться у душі. Я думаю, що у кожної людини є громадянський обов’язок жити по душі і серцю, так як кожен живе по душі від цього залежить його доля удачі і невдачі. Велике щастя бути тут, дай Боже, щоб вдалося донести людям все те, що ми приготували для концерту. Тут такі слова, що вони немов написані сьогодні», – зазначила співачка.

Шевченко нині звучить по іншому

Вікторія Лук’янець співатиме пісні на поезію Тарас Шевченка. Багато цих творів вже виконувала, але під час репетиції співала їх зовсім по-іншому. Бо цілковито переосмислила Шевченка і його пророчі слова.

«Береш твір, знаєш його з молодості і зовсім по-іншому ці слова читаєш, а ще музика, інтонації з’являються, – каже вона. – Це просто чудо, воно виношується, як дитина. Ці твори по-іншому стали звучати. Я щаслива, що йде переосмислення Шевченка. Яке щастя, що можна ще щось розуміти у цьому світі».

Відома солістка приїхала подарувати львів’янам свій чудовий голос, підтримати людей, які вже майже чотири місяці живуть у постійному стресі.

Вшанування ювілею Шевченка у Львівській філармонії, де й співатиме Вікторія Лук’янець, відбувається через призму подій в Україні. Шевченко став зрозумілішим і доступнішим для багатьох українців, його поезія ожила по іншому у звуках музики і голосів.
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG