Доступність посилання

ТОП новини

Росія впроваджує у Криму абхазький сценарій – керівник МЗС України


Андрій Дещиця, архівне фото
Андрій Дещиця, архівне фото
Нині у Криму Росія впроваджує сценарій, подібний до тих, що вона здійснила в Абхазії, заявив очільник МЗС України Андрій Дещиця. Сьогодні на брифінгу у Кризовому інформаційному медіа-центрі Дещиця поінформував українські і закордонні ЗМІ про можливі шляхи вирішення кримської кризи.

«Хоча сценарій подібний до абхазького, реакція світу на дії Росії інша. У 2008 році міжнародні документи, які зупиняли агресію Росії, були ухвалені після кровопролиття і після того, як російські танки підійшли близько до Тбілісі. А нині ми обговорюємо з міжнародними партнерами можливість створення контактної групи і підписання якихось договорів зараз, щоб унеможливити кровопролиття», – заявив виконувач обов’язків міністра закордонних справ.

За словами Дещиці, існує висока імовірність створення міжнародної групи з розв’язання проблеми Криму у найближчий час, але говорити про її склад і дату початку функціонування зарано. Дещиця висловив упевненість, що до складу цієї групи увійдуть представники міжнародних організацій, таких як ОБСЄ, Росії та України.

Очільник МЗС наголосив, що влада України не допускає можливості відторгнення Криму. «Крим – це частина території України», – наголосив Дещиця.
XS
SM
MD
LG