Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові проросійські активісти люблять Путіна і федерацію


У центрі Харкова впродовж кількох годин тривав у суботу мітинг проросійських сил, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Кілька тисяч людей спочатку біля пам’ятника Леніну, згодом біля будівлі обласної державної адміністрації, а потім біля стін міської ради вимагали: «Путін, прийди – нам допоможи!». В руках демонстранти тримали прапори Росії, Радянського Союзу, а також України. На їхніх плакатах гасла за федералізацію та за Росію: «I love you Путін», «Курс – федерація», Росіяни – наші брати!», «ЗМІ України – брехуни!».

Організатори мітингу, серед яких громадські організації «Громадянський форум Харкова», «Русь триєдина», «Честь і гідність», із імпровізованої сцени виголошували, що не визнають «київську нацистську владу», і заявили про плани проведення на площі Свободи «народного референдуму» щодо федералізації України 16 березня – в той самий день, на який призначений референдум про вступ до Росії у Криму.

«Ми не розділяємо Львів і Харків – це наша країна. А наше завдання – федералізація. Потрібно визначитися: якщо Львів хоче з Європою, то нехай дружить. А якщо Луганськ дружить з Ростовською областю, чому б йому і не приятелювати з Ростовщиною», – наголосив представник захисників пам’ятника Леніну Єгор Логвінов. Також люди наполягають на тому, щоб російська стала державною нарівні з українською мовою.

Єгор Логвінов припускає, що народний референдум може пройти у формі народного віча на площі, тому ніяких документів до ЦВК в Київ не направлятимуть.

Наступну акцію проросійські активісти планують провести в неділю опівдні.

В цей самий час на свої заходи зберуться біля пам’ятника Шевченку євромайданівці: вони запланували низку святкових заходів, присвячених двохсотріччя Кобзаря.
XS
SM
MD
LG