Доступність посилання

ТОП новини

У Криму викрали лідера української громади


Андрій Щекун
Андрій Щекун
На залізничному вокзалі Сімферополя невстановлені особи викрали лідера Всекримської української ради Андрія Щекуна. Про це повідомляє кореспондент Радіо Свобода з посиланням на юристів Меджлісу кримськотатарського народу, які після отримання цієї інформації вирушили на вокзал.

За словами міліціонерів, у лінійному відділі Щекуна зараз немає, його забрали з собою представники «Російської єдності».

Раніше керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук повідомив, що на залізничному вокзалі Сімферополя представники так званої «самооборони Криму» незаконно обшукують усіх людей, які поїздами прибувають на півострів. За його словами, поїзди зустрічають кількадесят осіб із пов’язками з написом «Дружинник АР Крым», які проводять огляд речей пасажирів.

Сьогодні Андрій Щекун планував у Сімферополі взяти участь у мітингу, присвяченому 200-річчю Тараса Шевченка. На цій акції українська громада проведе акцію на знак протесту проти війни і окупації Криму.

Останні події на Кримському півострові можуть загрожувати насамперед кримськотатарській та українській громадам автономії. Про це за підсумками свого візиту до Києва і Криму заявила верховний комісар ОБСЄ у справах національних меншин Астрід Торс. Українська громада Криму закликала світову спільноту захистити українську меншину півострова, забезпечити її «вільні права на життя в демократичні правовій країні».
XS
SM
MD
LG