Доступність посилання

ТОП новини

Шевченкове віче у Дніпропетровську зібрало тисячі людей


«Шевченківське» віче у Дніпропетровську
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:50 0:00
Тисячі жителів Дніпропетровська зібралися в неділю на Шевченкове віче в центрі міста, на площі Героїв Майдану (колишня площі імені Леніна).

По-святковому вбрані люди прийшли не тільки для того, щоб вшанувати пам’ять українського поета, а й висловити свою підтримку українським військовослужбовцям у Криму та заявити про єдність і неподільність держави.

У руках вони тримали синьо-жовті прапори, плакати з цитатами з творів Великого Кобзаря, написами «Ні війні», «Ми за мир», «Ми пишаємося вами». Актуальні для сучасності рядки поезії Шевченка «І мертвим, і живим, і ненародженим» зі сцени прочитав народний артист України, керівник українського театру одного актора Михайло Мельник.

Вітаючи присутніх зі святом, заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Борис Філатов закликав українців до єдності. Він також пообіцяв, що після виборів президента України його команда піде з посад, передавши повноваження новопризначеному керівництву ОДА.

«Якщо ви думаєте, що ми прийшли у владу тому, що ми цього хотіли, ви дуже помиляєтесь… За три місяці, після того, як відбудуться вільні й відкриті вибори президента, ми передамо ключі від облдержадміністрації новопризначеному новим президентом голові», – сказав посадовець.

Після завершення мітингу колони Автомайдану вирушили на покладання квітів до пам’ятників Тарасові Шевченку – на Монастирський острів та до обласної філармонії.

А на площі Героїв Майдану всім охочим запропонували участь в марафоні-читанні шевченківських віршів.

9 березня виповнилося 200 років із дня народження Тараса Шевченка – видатного українського поета, письменника, художника, громадського та політичного діяча, фольклориста та етнографа.
XS
SM
MD
LG