Доступність посилання

ТОП новини

Міліція: у Луганській ОДА, крім правоохоронців, нікого немає


Проросійські активісти біля Луганської ОДА, 9 березня 2014 року
Проросійські активісти біля Луганської ОДА, 9 березня 2014 року
Міліція заявляє, що на даний час у Луганській обласній державній адміністрації, яку напередодні захопили проросійські активісти, немає нікого, крім міліціонерів.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, про це йому повідомили правоохоронці на вході в будівлю, але всередину не пропустили.

За словами міліціонерів, люди, які вчора захопили будівлю, ввечері пішли.

На даний час на даху будівлі висять два прапори: український і російський. Біля будівлі ОДА збираються проросійські активісти.

Вчора в Луганську проросійські сили зірвали Народне віче, присвячене 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка. Після цього люди з криками «Росія! Росія!» почали штурмувати обласну адміністрацію. Натовп увійшов до кабінету нещодавно призначеного голови обласної адміністрації Михайла Болотських і змусив його написати заяву про відставку.
Луганська ОДА захоплена проросійськими активістами
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:13 0:00

Згодом Болотських заявив, що не звільняється, а заяву був змушений писати під тиском.

Тим часом, в інтернеті з’явилося відео, на якому лідер Радикальної партії, народний депутат України Олег Ляшко разом із невідомими людьми затримує одного з лідерів проросійської організації «Молода гвардія», депутата Луганської облради Арсена Клінчаєва.
(Відео користувача Youtube)

Люди, якими керував Олег Ляшко, повалили Клінчаєва на підлогу й одягли йому наручники. При цьому вони змусили його звернутися до учасників штурму облдержадміністрації з вимогою звільнити будівлю і зняти російські прапори.

На своїй сторінці у Facebook Олег Ляшко написав, що Луганська обласна державна адміністрація вже звільнена від сепаратистів.

«Над ОДА вже не майорить російський триколор – український прапор на своєму місці... Недаремно я сюди приїхав – менше, ніж ніж за добу, ми з однодумцями навели в області порядок і зачистили край від сепаратистів-терористів», – повідомив лідер Радикальної партії.
XS
SM
MD
LG