Доступність посилання

ТОП новини

Андрія Щекуна затримали «спецслужби Криму» – Аксьонов


Андрій Щекун
Андрій Щекун
Одного з лідерів української громади Криму, активіста кримського Євромайдану Андрія Щекуна затримали співробітники «спецслужб Криму». Як повідомив інтернет-ресурс «Росукрінформ» з посиланням на самопроголошеного голову уряду автономії Сергія Аксьонова, на Щекуна чекає обмеження волі до проведення загальнокримського референдуму.

«Щекуна затримали представники кримських спецслужб, а не самооборона. Вилучено багато провокаційних матеріалів і документів. При цьому його відпустять, якщо він не вестиме підривної діяльності на території Криму», – заявив Аксьонов.

Він додав, що до затриманого «застосовані заходи процесуального характеру, він живий і здоровий». Він також сказав, що не йдеться про розправу з політичними опонентами. «Ми просимо – не заважайте людям висловити свою думку! Ось вони висловлять, скажуть, в який бік ідемо, туди й підемо. Я вірю в те, що буде в бік Російської Федерації», – додав Аксьонов.

Офіційного підтвердження того, що Андрія Щекуна та інших українських активістів затримали правоохоронні структури, немає. Прокуратура Криму за фактом викрадення порушила кримінальне провадження.

9 березня на залізничному вокзалі Сімферополя під час отримання передачі з Києва на Андрія Щекуна та іншого українського активіста Анатолія Ковальського напали невідомі. Кілька осіб з пов'язками «Дружинник АРК» на руках витягнули Щекуна з вагона, грубо обшукали і потягнули до лінійного відділення транспортної міліції на вокзалі. Правоохоронці відмовилися оформляти протокол, тоді нападники зателефонували своєму керівництву. Згодом за затриманими приїхали невідомі і забрали Щекуна і Ковальського із собою.
XS
SM
MD
LG