Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: є докази причетності російських розвідників до провокацій в Україні


Валентин Наливайченко
Валентин Наливайченко
Керівник Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявляє про наявність доказів того, що в організації провокацій в Україні брали участь співробітники Головного управління розвідки Міністерства оборони Росії.

«Через дві години ми даємо відкритий брифінг, на якому надамо докази… співробітники Головного управління розвідки Міноборони Росії, які беруть участь, безпосередньо на нашій з вами рідній землі, в організації диверсій, в організації та підкупі наших громадян, передусім у східних областях для інспірації сутичок, побиття», – сказав він на засіданні парламенту.

Раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у Facebook повідомив, що в Донецьку затримали співробітника Головного розвідувального управління Росії.

«У Донецьку ввечері затримали разом з СБУ російського ГРУшника за певних обставин, що компрометують цю спецслужбу», – заявив він.

За словами Авакова, він не знає, чи Служба безпеки України проінформує про це докладно.

Протягом останніх тижнів у Донецьку активно діяли представники сепаратистських сил. Вони здійснили кілька спроб захоплення облдержадміністрації. Минулого тижня міліція затримала самопроголошеного проросійського «губернатора» Донецької області Павла Губарєва.
XS
SM
MD
LG