Доступність посилання

ТОП новини

Киргизстан критикує заяву Януковича, який «втратив довіру народу»


Прапор Киргизстану
Прапор Киргизстану
Міністерство закордонних справ Киргизстану назвало сьогодні недоречним і неадекватним виступ колишнього президента України Віктора Януковича на прес-конференції в Росії.

«Єдиним джерелом влади в будь-якій країні є народ. Не може бути легітимним президент, який повністю втратив довіру власного народу, де-факто позбувся президентських повноважень і, крім того, втік зі своєї країни», – мовиться у заяві.

Саме необмірковані дії і скорумпованість колишньої влади України призвели до нинішньої кризи і загибелі десятків безвинних людей, заявив Бішкек.

Киргизстан засуджує будь-які дії, спрямовані не дестабілізацію становища в Україні, і виступає за якнайшвидше його врегулювання мирним чином, шляхом переговорів і діалогу, за безумовного дотримання норм міжнародного права і Статуту ООН, заявило МЗС Киргизстану.

Киргизстан має власну історію усунення з посад президентів, які втрачали підтримку значної частини населення країни: 2005 року там змусили до відставки президента Аскара Акаєва, 2010 року змусили до втечі президента Курманбека Бакієва, після чого Киргизстан перетворили з президентської на парламентську республіку.
XS
SM
MD
LG