Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов закликає кримчан бойкотувати «референдум», результати якого «намальовані в Кремлі»


В. о. президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов звернувся до громадян України, що проживають в Автономній республіці Крим, із закликом не брати участь у так званому референдумі, який, як він наголошує, проводитиметься «маріонетковою псевдовладою Криму під контролем російських військових».

Про це йдеться в заяві Турчинова, розміщеній на сайті Верховної Ради України.

«Цей референдум порушує Конституцію України та Конституцію Автономної республіки Крим та є фальшивим від початку до кінця, і його підсумки не відображатимуть реальних настроїв населення автономії. Треба розуміти, що його результати заздалегідь намальовані у Кремлі, якому потрібна хоч якась підстава, щоб офіційно ввести війська на наші землі і розпочати війну, яка зруйнує людські долі і економічні перспективи Криму», – наголосив виконувач обов’язків президента України.

Олександр Турчинов також наголосив у своїй заяві, що «псевдореферендум не має жодної правової легітимності», оскільки визнаний протиправним Верховною Радою України, Конституційним судом України, а також Венеційською комісією.

«Тому єдино правильним рішенням з боку кримчан буде ігнорувати цю провокацію Кремля. Я звертаюсь до кожного мешканця Криму із закликом відповідально поставитись до свого майбутнього та не розмінюватись на фальшиві обіцянки, які призведуть регіон до соціально-економічної катастрофи», – мовиться в заяві.
XS
SM
MD
LG