Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові відбувається свій «референдум», ОДА посилено охороняють (трансляція)


На площі Свободи в центрі Харкова проросійські активісти проводять голосування, яке вони називають «референдумом».

В імпровізованих бюлетенях фігурує три питання: учасників просять висловитися, чи підтримують вони «економічну федералізацію і самовизначення Харкова і області», «народовладдя» та «мовний суверенітет».

Кожний учасник «референдуму» вказує своє прізвище, ім’я та по батькові і позначає ставлення до запропонованих питань. Після «голосування», яке відбувається біля пам’ятника Леніну, папірці завантажують у мішки.

За даними кореспондента Радіо Свобода, біля монументу перебуває близько двох тисяч осіб, ще одна група, в складі якої близько тисячі осіб, розмістилася ближче до будівлі облдержадміністрації. Учасники мітингу вигукують «Референдум», «Росія», «Крим, ми з тобою» тощо.

Біля будівлі облдержадміністрації розташувалися підрозділи міліції в повному обмундируванні і зі щитами. За словами голови облдержадміністрації Ігоря Балути, влада має інформацію про підготовку штурму приміщень обласної влади.

Балута також назвав «референдум», який проводять проросійські активісти, незаконним «навіть з огляду на те, як поставлені питання».
XS
SM
MD
LG