Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: конфлікт із Росією перейшов із політичної у воєнну стадію


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що кримське питання перейшло з політичної у воєнну стадію з вини російської сторони.

Під час спільної з головою Верховної Ради України, в. о. глави держави Олександром Турчиновим заяви Яценюк зауважив, що вся відповідальність за ескалацію конфлікту лежить виключно на політичному керівництві Росії.

«Сьогодні російські військові почали стріляти по українських військових, а це вже воєнний злочин, який не має терміну давності», – наголосив Яценюк.

«Це грабіж міжнародного масштабу, коли під прицілом військ одна сторона прийшла і відібрала частину території незалежної держави», – додав він.

За словами прем’єра, він вимагає скликати комісію за участю міністрів оборони України, США, Великої Британії й Росії для того, щоб негайно вирішити питання з силовими діями російських військових у Криму проти українських військовослужбовців.

«Необхідно терміново скликати комісію на рівні міністрів оборони України, США, Великої Британії та Росії, як учасників Будапештського меморандуму, для вирішення питань про недопущення подальшої ескалації конфлікту, щодо відновлення прав Української держави та про зупинення порушення норм міжнародного права Російською Федерацією», – заявив Яценюк.

Як повідомив начальник Кримського регіонального медіацентру Міноборони України Владислав Селезньов, сьогодні під час штурму російськими військовослужбовцями українського фотограметричного інформаційного центру в Сімферополі загинув український військовий, ще один поранений.
XS
SM
MD
LG