Доступність посилання

ТОП новини

У Сімферополі поховали вбитого Решата Аметова


У Cімферополі поховали 38-річного Решата Аметова
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:48 0:00
У Сімферополі на міському кладовищі «Абдал» сьогодні поховали 38-річного кримського татарина Решата Аметова, якого закатували невідомі.

Провести його в останню путь зібралося близько 2 тисяч осіб. Муфтій Криму аджи Еміралі Аблаєв звернувся до мусульман і сказав, що жодне зло не залишиться без покарання, і рано чи пізно винні у вбивстві будуть покарані.

Разом із тим муфтій закликав усіх до терпіння, сказавши, що в ні якому разі не можна допустити сутичок і провокацій.

У вбитого залишилися дружина і троє малолітніх дітей, наймолодшому 2,5 місяці. На похоронах збирали гроші для допомоги сім’ї Решата. Вдалося зібрати понад 20 тисяч гривень.

15 березня в Білогірському районі Криму виявили труп кримського татарина зі слідами насильницької смерті. Поруч із ним були знайдені наручники, голова була обв’язана клейкою стрічкою. Загиблим виявився 38-річний Решат Аметов, зниклий понад тиждень тому.

Решат Аметов із Сімферополя пішов із дому 3 березня, сказавши родині, що йде до військкомату. Пізніше його бачили серед учасників акції протесту проти анексії Криму Росією, звідки його, вочевидь, і викрали.

Справою займаються правоохоронці та юристи Меджлісу, повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.
XS
SM
MD
LG