Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони дозволило воякам у Криму застосовувати зброю після загибелі прапорщика


Військовим частинам Збройних сил України, дислокованим у Криму, дозволено застосування зброї, повідомило сьогодні Міністерство оборони.

Дозвіл наданий згідно з рішенням виконувача обов’язків верховного головнокомандувача Збройних сил та виконувача обов’язків міністра оборони на підставі наказу начальника генерального штабу Збройних сил задля захисту і збереження життя українських військовослужбовців, мовиться у повідомленні.

Таке рішення ухвалили у зв’язку із загибеллю українського військовослужбовця прапорщика Какуріна С. В. під час штурму 13-го фотограмметричного центру Головного управління оперативного забезпечення Збройних сил України в Сімферополі нападниками, які були одягнені у військову форму військовослужбовців Збройних сил Росії, заявили в Міноборони.

У перебігу цього ж штурму ще один український військовий поранений і ще один важко травмований, командира частини захопили під час переговорів, повідомило міністерство.

Після перших повідомлень про поранення українських військових під час цього штурму прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив сьогодні, що кримське питання перейшло з політичної у воєнну стадію з вини російської сторони.

Під час спільної з головою Верховної Ради, в. о. президента Олександром Турчиновим прем’єр наголосив, що вся відповідальність за ескалацію конфлікту лежить виключно на політичному керівництві Росії.

«Сьогодні російські військові почали стріляти по українських військових, а це вже воєнний злочин, який не має терміну давності», – заявив Яценюк.
XS
SM
MD
LG