Доступність посилання

ТОП новини

Тягнибок розкритикував Мірошниченка


Ігор Мірошниченко
Ігор Мірошниченко
Лідер партії «Свобода» Олег Тягнибок розкритикував поведінку свого однопартійця Ігоря Мірошниченка в кабінеті в. о. голови Національної телекомпанії України і заявив, що той готовий відмовитися від недоторканності. Про це він написав у своєму блозі на «Українській правді».

Тягнибок розповів, що мав розмову із Мірошниченком з цього приводу.

За словами лідера «Свободи», Ігор Мірошниченко «готовий добровільно зняти з себе депутатську недоторканність і відстоювати свою правоту перед судом, а також перед громадою».

«Якщо вчора такі методи були виправдані (наприклад, захоплення адміністрацій і змушування чиновників кривавого режиму під тиском народу писати заяву на звільнення, що «Свобода» робила ще задовго до Майдану), то нині вони є недоречними», – каже Тягнибок.



«Нам, ще вчора опозиційним політикам, треба зрозуміти, що ми перестали бути опозицією і тепер є частиною влади – сьогодні доступні інші методи боротьби навіть з відвертими ворогами України», – додав він.

Лідер «Свободи» заявив, що розуміє емоційну мотивацію, яка підштовхнула Мірошниченка на ці дії. «Але як політик він мав би керуватися не емоціями, а холодним розумом. Незважаючи навіть на ті потрясіння, які ми всі пережили і переживаємо», – сказав він.

«Влада має користуватися іншими, абсолютно легальними важелями люстрації. З проведенням якої ми, на жаль, запізнюємося», – зауважив Тягнибок.

Водночас він закликав «товариство не керуватися емоціями у бажанні негайної розправи над свободівцями».

Вчора народні депутати від ВО «Свобода», серед яких були, зокрема, Ігор Мірошниченко, Богдан Бенюк та Андрій Іллєнко, силою змусили виконувача обов’язків президента Національної телекомпанії України Олександра Пантелеймонова написати заяву про звільнення. Свої дії вони зафіксували на відео.

Сьогодні в. о. генпрокурора Олег Махніцький пообіцяв дати об’єктивну оцінку діям свободівців.
XS
SM
MD
LG